Lasting...
placeholder
Hellesoy

Øygarden kommune er den nordligste kommunen med fastlandsforbimdelse i øygruppen Sotra utenfor Bergen. Kommunen har drøyt 4.000 innbyggere. Tradisjonell næringsvei har vært sjøfart og fiske. I dag er imidlertid petroleumsvirksomhet og turisme viktigste næringsveier.

Øygarden består - som det fremgår av navnet - av en rekke øyer bundet sammen av nærmere ett dusin broer, omtrent som The Florida Keys. Hellesøyni er den nordligste av disse med fastlandsforbindelse og følgelig sammenlignbar med Key West.

På selve Hellesøyni finner du en havn med i hovedsak eldre naustbebyggelse, et nytt fritidsanlegg med leiligheter, flytebrygger og båter samt en stor gjestebrygge. På havnen finner du også en landhandel, rutebåten til Hernar - den aller nordligste bebodde øya i Øygarden - og en fantastisk atmosfære skapt av åpent hav, sol, vind og gjestfrihet.
 
Øygarden - og i særdeleshet Hellesøy - er viden kjent for sine naturskjønne omgivelser og sitt gode fiske. På denne idylliske øya tilbyr vi varierte maritime opplevelser som fiske, dykking og andre båtsportsaktiviteter. Et godt alternativ er også simpelthen å nyte en masse frisk luft i en rolig og avslappende atmosfære her ute i havkanten.
 
Trenger du kun en båt for en dag for en fiske- eller solskinnstur er vi behjelpelige med det.

Fiske - rekreasjon for kropp og sjel

Tilbring en dag på Hellesøy med fiskestang, matpakke og termos. Oppsøk en av de mange fine plassene for stangfiske fra land. Kombinér gjerne med et besøk på Restauranten på Hellesøy for lunch eller middag. Har du ikke fiskestang får du leie en på Hellesøy.

Vil du ut på seiegrunnen og som fiskeren i sangen ..sjå leikande fisk neri havet.. kan du leie både båt og utstyr for en dag eller en uke eller to..
 
Vi kan ikke garantere at du får fisk, men vi garanterer en opplevelse av havluft, vind i håret og en unik atmosfære.
 
Avhengig av årstid har du mulighet for å få de fleste atlantiske fiskearter på kroken, fra sild og makrell til steinbit og breiflabb. Det du vil få mest av er nok torsk, hyse (kolje), lange og brosme samt sei og lyr og selvsagt så mye makrell du vil ha i makrellsesongen.

Rekreasjon - med havluft som hovedingrediens

En av våre største attraksjoner på Hellesøy er roen, freden og en atmosfære av dagligliv tilpasset naturelementene. Bo en dag eller tre på Hellesøy, ta rutebåten til en av øyene Lyngøy, Hernar eller Nordøy og opplev den storslåtte naturen, slå av en prat med en av øyas innbyggere, besøk landhandelen på Hernar som åpner når du banker på..
 
Start gjerne dagen på Butikken på Hellesøy med en kopp kaffe i lag med noen av Hellsøys innbyggere, fortsett med en tur i Nordsjøløypa til gamle Hjelme kirke som ligger vakkert til i Hjelmevågen. Besøk Kystkulturmuséet på Oen og lær historien om hvordan kirken ble bygget på dugnad.
 
Bruk dagen i båt der du sakte utforsker øyer, sund og kanaler i nordre Øygarden, besøker innspillingsstedene for SOS Svartskjær eller bare nyter havluften og været enten det er stille eller litt småruskete..
 
Vi kan selvsagte ordne med guide for Nordsjøløypa og sightseeing i båt dersom det er ønskelig.